top of page

128-ма бригада дякує російському ВПК за подарунок – новітню великокаліберну снайперську гвинтівку

У результаті одного з останніх бойових зіткнень бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади з росіянами трофеєм наших хлопців стала новітня зброя росармії – великокаліберна снайперська модернізована гвинтівка АСВК-М «Корд-М» (від російської абревіатури: армейская снайперськая винтовка крупнокалиберная модернизированная). Цю зброю називають снайперським комплексом, який оснащений оптичним тепловізійним прицілом, що витримує двогодинне занурення у воду й стійкий до жорстких кліматичних умов.

АСВК-М створена кілька років тому конструкторами збройного заводу ім Дєгтярьова в м.Ковров (Володимирська область РФ). Її параметри вражають: калібр – 12,7 мм, прицільна дальність – 2000 метрів, вага – 11,2 кг, довжина ствола – 1 метр.

Гвинтівка офіційно прийнята на озброєння росармії в кінці 2016р., а перші партії були відправлені в бойові частини в 2017-му. Призначається для підрозділів спеціального призначення, а також повітряно-десантних військ і снайперів гірськострілкових бригад.

Фактично росіяни кинули на полі бою дуже цінний трофей якраз для нашої 128-ї гірсько-піхотної бригади.

Гвинтівка практично новенька й використовувалася хіба на навчальних стрільбищах.

Гірські піхотинці висловлюють подяку російському військово-промисловому комплексу за дорогий подарунок і обіцяють використати АСВК-М за прямим призначенням із найвищим ефектом. Тобто відправлять на той світ максимум росіян.



0 коментарів

Comments


bottom of page