top of page

128 бригада в обличчях #5: Віталій, офіцер

Оновлено: 13 груд. 2022 р.

Наш підрозділ міняв позицію, колона на танках і БМП висувалася на пагорб. Я сидів зверху на танку біля командира екіпажу.


І тут по нас шмальнули російські танки. Осколочно-фугасний снаряд прилетів ззаду справа. Мене викинуло з машини й зачепило кілька осколків. Два дрібні застрягли в обличчі, один більший – у підборідді, плюс контузія. Хлопці забрали мене й доставили в госпіталь. Полікувався якийсь час, а зараз знову в строю. Відтепер буду зі шрамами, але нічого страшного – шрами прикрашають справжніх чоловіків!


Ми знали, що ворожі танки знаходяться поблизу, просто не бачили їх. Мали інформацію від місцевих селян – люди підходили й розповідали, де знаходиться русня, яка в них техніка, куди рухаються. Це дуже допомогло…


У моєму підрозділі є як досвідчені бійці – ветерани, котрі воювали в 2014 – 2015, так і «молодь». Під час боїв старші завжди прикривають молодих, учать їх, як поводитися при артилерійських обстрілах, як вибирати вогневу позицію, як допомогти пораненому побратиму. Якоїсь паніки чи чогось подібного ні в кого й близько немає…


Я знаю себе й своїх штурмовиків, ми всі перевірені боями. І ми переможемо, це однозначно. У цьому немає жодних сумнівів!



0 коментарів

Commentaires


bottom of page